GEMAKKELIJK RETOURNEREN

Uw tevredenheid is onze prioriteit en we hopen dat uw bestelling aan uw verwachtingen voldoet. Als u echter om een of andere reden van gedachten verandert over een item dat u heeft besteld op UGG.com/emporium-outlet, dan, kunt u uw product binnen 14 dagen na datum van aankoop retourneren voor een restitutie. UGG® betaalt niet voor retourzendingen voor items gekocht op de UGG® EMPORIUM website.

Producten die op de website van UGG® EMPORIUM worden besteld, kunnen niet worden omgeruild. Daarom raden we u aan om een nieuwe bestelling te plaatsen voor vervanging. Wij raden u aan een traceerbare methode te gebruiken en het bewijs van verzending te bewaren, omdat wij niet verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor items die tijdens transport verloren gaan.

Retourbeleid voor de feestdagen

Voor de feestdagen kunt u alle artikelen die gekocht zijn vanaf 1 november tot 12 januari 2020 terugsturen naar ons magazijn voor een volledige terugbetaling. Voor klanten die cadeaus hebben gekocht.

RETOUR PROCEDURE

Voor klanten in het VK, Duitsland, Frankrijk or Nederland, België of Luxemburg:

Als u het product wenst te retourneren, vragen wij u de volgende stappen te volgen:

  1. Vul het retourformulier, dat u bij uw bestelling heeft ontvangen, volledig in met de vermelding van uw retour reden.
  2. Bezoek alstublieft het DPD retourportaal om uw retouretiket aan te maken: DPD portal.
  3. Print uw retour etiket uit en plak deze op de doos. Zorg er alstublieft voor dat u de bezorglabels van de doos heeft verwijderd. Uw bestelling moet worden teruggestuurd in de originele verpakking en de teruggestuurde producten moeten ongedragen zijn (om geaccepteerd te worden).
  4. Lever het pakket af bij het dichtstbijzijnde DPD-afleverpunt: (Vind hier uw lokale DPD-Parcelshop).
  5. DPD verzekert een waarde tot 50€. Als uw item meer waarde heeft, adviseren wij u om een extra verzerkering te regelen. UGG Emporium kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor items die tijdens transport verloren gaan. U kunt contact opnemen met DPD via hun website voor een verzekeringsclaim op verloren retouren.
  6. Wij zullen u per e-mail op de hoogte brengen wanneer wij uw retour hebben ontvangen en de terugbetaling verwerkt is. Let op: het kan tot 15 werkdagen duren voordat uw terugbetaling is verwerkt en het bedrag zichtbaar is op uw bank- of creditcardafschrift. Dit is afhankelijk van uw bank- of kaartuitgevende instelling. De restitutiemethode hangt af van de oorspronkelijke betaalwijze.

Retourkosten als u ervoor heeft gekozen om uw bestelling te retourneren via het DPD retourportaal:

Land

Retour prijs

Retour Service

VK £ 4.75 DPD
Frankrijk 7.82 € DPD
Nederland 6.24 € DPD
Belgie 5.76 € DPD
Luxemburg 7.49 € DPD
Duitsland 6.32 € DPD


Producten die op de UGG® EMPORIUM-website zijn gekocht, kunnen in elk van onze outlet winkels geretourneerd worden. Onze conceptwinkels accepteren geen retouren van UGG® EMPORIUM.

Voor klanten buiten het VK, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België of Luxemburg:

Selecteer alstublieft een courier om uw product te retourneren naar het volgende retouradres:

Return Department Deckers Europe ltd (UGG)
DSV UK Limited
Peterborough Gateway
Artemis Way, Alwalton Hill,
Peterborough PE7 3AG
GB

GARANTIE AANSPRAKEN

Voor informatie over garantie aanspraken klik op  Klantenservice & FAQ.

WAT GEBEURT ER ALS PRODUCTEN DEFECT ZIJN?

Als u een defect of fabrieksfout ontdekt bij uw producten, geeft dit dan aan op uw retourformulier of neem contact op met onze klantenservice via emporiumcs@ugg.com. Defecte producten worden per geval behandeld. Als uw product defect is en u recht heeft op een terugbetaling, zullen wij de waarde van de gebrekkige goederen terugbetalen, evenals alle wettelijk vereiste kosten inclusief leverings- en retourpost (indien van toepassing).
Houd er rekening mee dat, als u UGG-producten van een andere leverancier hebt gekocht en u een fout ontdekt, u het defecte product terug dient te sturen naar de betreffende verkoper.

UW CONTRACT MET ONS ANNULEREN

Omdat u product online heeft aangekocht bij UGG.com/emporium-outlet, heeft u het recht om uw contract met ons te annuleren. Zoals uiteengezet in Consumer Contracts (Information, Cancellation and Additional Charges) Regulations 2013. Als u gebruik wilt maken van uw annuleringsrecht, dient u ons op de hoogte te stellen binnen 14 dagen vanaf de dag na de datum dat u de bestelling heeft ontvangen. U kunt dit doen via één van de volgende opties:

  1. onze klantenservice bellen via NL: 0 800 360 0000 BE: +31 800 360 0000.
  2. ons e-mailen via emporiumcs@ugg.com of
  3. het annuleringsformulier invullen en terugzenden naar annulerings formulier Als u uw bestelling annuleert, storten wij de verzendkosten, die u heeft betaalt om uw bestelling te ontvangen, terug. Zoals toegestaan volgens de wet vergoeden wij als maximale compensatie voor verzendkosten de goedkoopste bezorgmethode die wij aanbieden (mits dit een algemeen aanvaardbare methode is). Als wij bijvoorbeeld de bezorging van een product binnen 3-5 dagen tegen eenmalige kosten aanbieden, maar u ervoor kiest om het product binnen 24 uur te laten bezorgen tegen hogere kosten, zullen wij enkel het geld dat u voor de goedkopere optie zou hebben betaald vergoeden.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Voor meer informatie over omruilen en retourneren, verwijzen wij u door naar onze veelgestelde vragen pagina: Klantenservice & FAQ.
Mocht u hulp nodig hebben, kunt u contact opnemen met onze klantenservice via e-mail: emporiumcs@ugg.com